[one-third-first]
Du trenger:
- 500 g kyllingfilet
- 2 stilker selleri
- 2 løk
- 1 gulrot
- 3 fedd hvitløk
- 2 ss smør
- 3 dl fløte
- 7 dl kyllingkraft
- 1 ts knuste koriaderfrø
- 2 ts garam masala
- 2 ts gurkemeie
- 2 ts spisskummen
- 1 ts chilipulver
- 1 ts pepper
- salt etter smak
- saften fra 1/2 lime
- frisk koriander til garnityr
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Brun kyllingfiletene i en stekepanne. Ha de i en gryte med vann og kok minst en time. Ta filetene opp av vannet, riv kjøttet i biter og legg det til side.
Kutt gulrot, løk, hvitløk og selleri i millimeter små biter Ha grønnsakene i en gryte sammen med smør og stek i ca. 6 minutter på svak varme. Ha så i krydderet, kyllingkraft og fløte. La det koke i 5 minutter og ha i kyllingkjøttet. Smak til med salt og pepper og la det koke videre noen minutter.
Rør inn limesaft rett før servering.
«Nydelig indiskinspirert kyllingsuppe «
[/two-thirds]