Vurdering

4.1
(66)

Himmelske sjøkreps

Sjøkreps er en nydelig råvare. Jeg spiser det ofte og blir bare mer og mer glad i den nydelige smaken. Jeg tilbereder den enten naturell, eller som her; gratinert med smør og aromater. Dette er en rett jeg virkelig anbefaler deg å prøve!

[one-third-first]

Du trenger:
  • 12 sjøkreps
  • 2 ts estragon tørket
  • 2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 tomat
  • fersk chili etter smak
  • 5 ss smør
  • salt og pepper etter smak
  • gressløk til garnityr

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Denne retten blir aller best dersom du får tak i rå kreps, men kokte går helt fint det og. Stikk en skarp kniv ned i midten av hodet på krepsen og skjær ned mot «halsen» og ned over halen. Så skjærer du andre veien, mot hodet. Når krepsen er delt i to på langs, så fjerner du paven (magesekken) og tarmstrengen.

Legg krepsen med skallet ned i en ildfast form.

Lag sausen ved å finhakke sjalottløk, hvitløk og chili. Fjern frøene inni tomaten, og finhakk den faste kjernen rundt. Ha alt i en gryte sammen med 2 ss smør og tørket estragon. La det småkoke i ca. 10 minutter.

Smak til med salt og pepper. Rør inn 3 ss smør og ha sausen over krepsehalene.

Dersom du bruker rå kreps, så skal de gratineres  midt i ovnen på 250 grader i 4 minutter. Dersom du bruker kokte kreps, så skal de kun varmes i 50 sekunder på 250 grader.

Ha over finhakket gressløk før servering.

«Gratinerte sjøkreps er en smaksopplevelse!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.1 / 5. Antall stemmer: 66

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter