Du trenger
Paibunn
- 100 g smør
- 100 g melis
- 250 g hvetemel
- 1 eggeplomme
- 4 ss kald melk
Fyll
- 250 g hasselnøtter
- 250 g smør
- 250 g sukker
- 3 egg
- 4 ss flytende honning
- 100 g hvetemel
Slik gjør du:
Lag paideigen først. Bruk en foodprosessor. Rør smør og melis godt sammen. Rør deretter inn eggeplomma og melet. Når det er godt blandet sammen, så tar du i melken.
Ta paideigen og klem den godt sammen til en fast klump. Ha paideigen i en plastpose og legg den i kjøleskapet en times tid.
Kjevl så deigen ut og kle en pai form på 30 cm. Trykk deigen oppover kanten og pass på at den dekker hele formen. Stek paibunnen i ca. 15 minutter på 180 grader.
Mens paibunnen stekes, så lager du fyllet. Grovhakk nøttene og rist de lett i en panne i ca. 3 minutt på middels varme.
Rør smør og sukker godt sammen med slikkepott eller foodprocessor. Rør så inn hasselnøttene, eggene, hvetemelet og honningen. Bland dette godt sammen og hell fyllet i paibunnen.
Stek paien midt i ovnen på 170 grader i 45 minutter
«Honning og nøtter gjør susen!»
