Vurdering

4.7
(3)

Honning- og nøttepai

Dette er en fantastisk god pai med honning og nøtter. Den er saftig og svært holdbar. Prøv den!

Du trenger

Paibunn
  • 100 g smør
  • 100 g melis
  • 250 g hvetemel
  • 1 eggeplomme
  • 4 ss kald melk
Fyll
  • 250 g hasselnøtter
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 3 egg
  • 4 ss flytende honning
  • 100 g hvetemel

 

Slik gjør du:

Lag paideigen først. Bruk en foodprosessor. Rør smør og melis godt sammen. Rør deretter inn eggeplomma og melet. Når det er godt blandet sammen, så tar du i melken.

Ta paideigen og klem den godt sammen til en fast klump. Ha paideigen i en plastpose og legg den i kjøleskapet en times tid.

Kjevl så deigen ut og kle en pai form på 30 cm. Trykk deigen oppover kanten og pass på at den dekker hele formen. Stek paibunnen i ca. 15 minutter på 180 grader.

Mens paibunnen stekes, så lager du fyllet. Grovhakk nøttene og rist de lett i en panne i ca. 3 minutt på middels varme.

Rør smør og sukker godt sammen med slikkepott eller foodprocessor. Rør så inn hasselnøttene, eggene, hvetemelet og honningen. Bland dette godt sammen og hell fyllet i paibunnen.

Stek paien midt i ovnen på 170 grader i 45 minutter

«Honning og nøtter gjør susen!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.7 / 5. Antall stemmer: 3

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter