[one-third-first]
Du trenger:
- 1 eggeplomme
- 1/2 ts dijonsennep
- 1 dl
- 1 fedd hvitløk
- salt og pepper etter smak
- sitronsaft etter smak
[/one-third-first]
[two-thirds]
ANNONSE
Slik gjør du:
Alle ingrediensene må være romtemperert. Ha eggeplommen i en bolle. Bland inn sennep. Bruk en håndmikser og kjør denne, mens du tilsetter halve mengden med olje i en tynn stråle. Bare hell i noen dråper av gangen og øk gradvis med en tynn stråle. Ha så i finhakket hvitløk.
Tilfør så resten av oljen i en tynn stråle mens du pisker. Når du har tilsatt all oljen har du en ganske tykk majones. Smak til med salt, pepper og mer sitronsaft dersom du ønsker det.
Super på tapasbordet, på sandwicher, som dipp til godt brød eller som tilbehør til grillet kjøtt.
«Deilig hvitløksmajones!»
[/two-thirds]