Du trenger:
- 800 g indrefilet av okse
- 3 ss smør
- 200 g blandet sopp
- 1/2 løk
- 2 dl rødvin
- 4 ss soyasaus
- 4 dl fløte
- 1/2 ts tørket timian
- salt og pepper
Slik gjør du:
Skjær hinnene av indrefileten. Kjøttet skal være romtemperert ved steking.
Ha smør i en stekepanne og brun indrefileten godt på ganske høy varme. Sett den i stekeovnen på 115 grader og stek til den har en kjernetemperatur på ca. 55 grader.
Ha 2 ss smør i stekepanna kjøttet ble stekt i. Finhakk løk og stek den myk. Del soppen i halve skiver og stek sammen med løken. Ha i salt, pepper og timian.
Når løk og sopp er godt stekt har du i rødvin og soyasaus. La det koke ca. 10 minutter. Ha så over fløten. Dersom det er litt kraft fra indrefileten så har du det i sausen.
Ta ut indrefileten og la den hvile ca. 5 minutter før du skjærer i den. Krydre den med salt og pepper og skjær i tynne skiver. Server indrefilet med saus og kokte poteter.
«Indrefilet med supergod saus!»
