Vurdering

4.9
(13)

Iskrem med epler kokt i rødvin og krydder

Betalt samarbeid med Hennig-Olsen is

Du trenger:

  • 4 faste norske epler
  • 4 dl rødvin
  • 100 g sukker
  • 1 hel kanelstang
  • 1/2 sitron
  • 1 stjerneanis
  • 1 vaniljestang
  • 1 laurbærblad
  • 1 ss honning
  • 1 boks vaniljeis

Slik gjør du:

Ha rødvin, sukker og krydder i en gryte. Skvis i sitronen og rasp det ytterste av skallet oppi gryta.

Skrell eplene. Del de i to og ta ut kjernehus. La gjerne stilken sitte på.

Ha eplene i gryta så det dekker. Kok opp og la det trekke i ca. 20 minutter. Sil av rødvinsblandingen og ha den i en annen gryte. Kok inn til den er sirupsaktig.

Server eplene med sausen og vaniljeis.

«Nydelig høstdessert med norske epler og vaniljeis!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.9 / 5. Antall stemmer: 13

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter