Vurdering

4.2
(81)

Kabaret

Kabaret er for meg en rett som hører hjemme på 80-tallet, og jeg må være ærlig å si at jeg som barn ikke var noen stor fan. Det var derfor med en viss grad av skepsis at jeg laget kabaret - men jeg må innrømme at det faktisk er ganske godt. Dessuten ser den ganske stilig ut. Jeg lagde den «klassiske» 80-talls kabareten med frosne grønnsaker, men det er ikke til å komme bort fra at du får et bedre resultat ved å plukke ut grønnsaker etter egen smak og koke de møre. Jeg anbefaler gulrot, erter og asparges.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 6 egg
  • 200 g pillede reker
  • 1 liten pose frosne grønnsaker (eller lett kokte etter egen smak)
  • 1 pakke lys buljonggelé

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Koke eggene harde. Koketid er ca. 10 minutter.

Mens eggene koker lager du buljonggelé etter framgangsmåten på pakka.

Skiv de hardkokte eggene med en eggedeler.

Ta en sirkelform og legg i reker, skivet egg og avkjølte mørkokte grønnsaker (eller frosne).

Tøm over den varme buljonggelén. La det kjølne og sett formen i kjøleskapet.

Etter et døgn i kjøleskapet er kabareten klar til servering.

Serveres med remulade og hjemmebakt ferskt brød eller loff. Remulade lager du enkelt ved å følge oppskriften på majones og tilsette litt finhakket sylteagurk og rødløk.

«Kabaret, 80-talls slageren. Elsket og hatet – men absolutt verdt en gjensmak! «

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.2 / 5. Antall stemmer: 81

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter