Du trenger:
- 600 g okse eller lammekjøtt
- 2 ss paprikapulver
- 4 ss tomatpure
- 1 ts pepper
- 1 ts salt
- 3 ss olje til steking
Dressing:
- 1 boks rømme
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss spisskummin
- 2 ss paprikapulver
- 1 ts sukker
- 1 ts oregano
- 1 klype kanel
- salt og pepper etter smak
- 2 ss sitronsaft
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts koriander
Tilbehør:
- 10 reddiker
- 1 sylta rødløk (oppskrift her)
- 100 g fetaost
- 1/2 agurk
- 300 g salat
- 1/2 grønn paprika
- 4 pitabrød
Slik gjør du:
Skjær kjøttet i tynne biter. Bland i tomatpure, paprikapulver, salt og pepper. Sett det i kjøleskapa og la det stå i minst to timer.
Lag dressing. Finhakk hvitløken. Bland alle ingrediensene i rømmen. La den stå kjølig i minst en time.
Sylt rødløken. Kutt salat og grønnsaker i biter.
Ha olje i en stekepanne og stek kjøttet med marinaden på høy varme.
Server, salat, dressing og kjøtt i pitabrød.
«Enkel og supergod kebab!»
