[one-third-first]
Du trenger:
- 450 g kikert på boks
- 300 g purre
- 2 ss olivenolje
- 2 ss smør
- 3 hvitløksbåter finhakket
- 9 dl kylling eller grønnsakskraft (se oppskrift her)
- 100 g parmesan
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Skyll purren godt og skjær den i tynne skiver. Varm opp en gryte og ha i olje og smør. Fres purre og hvitløk på svak varme til det er mørt. Ha kikertene opp i gryta og fres videre i ett minutt. Hell på kraften og la det småkoke ca. 15 minutter.
Bruk en stavmikser og mos suppen grovt (så det er litt biter og litt most). Smak til med salt og pepper.
Serveres med rikelig med parmesan og en klunk god olivenolje på toppen.
«Kikerter er gode og stappfulle av viktige næringsstoffer!«
[/two-thirds]