Vurdering

4
(4)

Kjøttgryte med erter

Velsmakende kjøttgryte som er enkel å lage. Gryta skal koke lenge slik at kjøttet blir ekstra mørt og godt.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 450 g oksekjøtt frå bog eller rygg
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss olje
  • 1 løk
  • 1 ss sukker
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss tomatpure
  • 3 dl rødvin
  • 4 dl kyllingkraft eller vann
  • 2 gulrøtter
  • 1 ss Worcestersaus
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 100 g frosne erter

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Skjær kjøttet i passelige biter og rull kjøttbitene i hvetemel.

Sett en dyp stekepanne på sterk varme og ha i smør. Når smøret slutter og frese legger du i litt kjøtt av gangen og bruner det godt på alle sider. Tar du for mye kjøtt i stekepanna på en gang blir det kokt i stedet for stekt. Når kjøttet er ferdig brunet legger du det på en tallerken.

Finhakk løken. Sett stekepanna på svak varme. Ha i 2 ss olivenolje, 1 ss sukker og den finhakkede løken. Stek på jevn, svak varme til løken er karamellisert. Finhakk hvitløken og ha den i det siste minuttet.

Ha i tomatpureen og rør den godt inn. Tilsett vin og kraft, og ha kjøttet tilbake i panne. La det småkoke ca. en time. Smak til med salt, pepper og Worcester saus.

Kutt gulrøttene avlange biter på ca. 4x1cm, og ha de i stekepanna. Kok videre i ca. 20 min. Dersom det koker tørt, må du tilsette mer vann. Ha i ertene de siste 5 minuttene av koketiden.

Serveres med kokte poteter eller potetstappe

«Supergod kjøttgryte med mye smak!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4 / 5. Antall stemmer: 4

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter