[one-third-first]
Du trenger:
- 450 g oksekjøtt frå bog eller rygg
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 2 ss olje
- 1 løk
- 1 ss sukker
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss tomatpure
- 3 dl rødvin
- 4 dl kyllingkraft eller vann
- 2 gulrøtter
- 1 ss Worcestersaus
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 100 g frosne erter
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Skjær kjøttet i passelige biter og rull kjøttbitene i hvetemel.
Sett en dyp stekepanne på sterk varme og ha i smør. Når smøret slutter og frese legger du i litt kjøtt av gangen og bruner det godt på alle sider. Tar du for mye kjøtt i stekepanna på en gang blir det kokt i stedet for stekt. Når kjøttet er ferdig brunet legger du det på en tallerken.
Finhakk løken. Sett stekepanna på svak varme. Ha i 2 ss olivenolje, 1 ss sukker og den finhakkede løken. Stek på jevn, svak varme til løken er karamellisert. Finhakk hvitløken og ha den i det siste minuttet.
Ha i tomatpureen og rør den godt inn. Tilsett vin og kraft, og ha kjøttet tilbake i panne. La det småkoke ca. en time. Smak til med salt, pepper og Worcester saus.
Kutt gulrøttene avlange biter på ca. 4x1cm, og ha de i stekepanna. Kok videre i ca. 20 min. Dersom det koker tørt, må du tilsette mer vann. Ha i ertene de siste 5 minuttene av koketiden.
Serveres med kokte poteter eller potetstappe
«Supergod kjøttgryte med mye smak!»
[/two-thirds]