Du trenger:
Rabarbrafyll:
- 7 dl rabarbrastilker
- 1 eple
- 4 ss honning
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 2 ss olivenolje
- 1 ts kanel (helst ceylon)
Smuldredeig:
- 125 g romtemperert smør
- 3 dl fint sammalt speltmel
- 1 dl lettkokte havregryn
- 1 dl rårørssukker
- 1 klype havsalt
Slik gjør du:
Rabarbrafyll:
Skrell eplet og rabarbraen og hakk de i små biter.
Smelt honning og olje på svak varme, trekk av plata og ha i vanilje ekstrakt. Bland inn eple og rabarbra.
Ha blandingen i en paiform (28 cm) og strø over kanel.
Smuldredeig:
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør det til en deig, Har du ikke foodprosessor kan du kna ingrediensene sammen med fingrene.
Fordel deigen over rabarbrafyllet.
Stekes på 180 grader i 30 minutter til paien er gylden.
Server gjerne med krem eller vaniljeis
«Mai og juni er sesong for rabarbra – benytt sjansen!»
