Vurdering

3.9
(59)

Kristins herlige paidrøm

Smuldrepai med rabarbra er godt, og dessuten enkelt å lage. Smaker supergodt sammen med krem eller en god vaniljeis. Denne oppskriften fikk jeg av min venninne, Kristin. Prøv den!

Du trenger:

Rabarbrafyll:
  • 7 dl rabarbrastilker
  • 1 eple
  • 4 ss honning
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts kanel (helst ceylon)
Smuldredeig:
  • 125 g romtemperert smør
  • 3 dl fint sammalt speltmel
  • 1 dl lettkokte havregryn
  • 1 dl rårørssukker
  • 1 klype havsalt

Slik gjør du:

Rabarbrafyll:

Skrell eplet og rabarbraen og hakk de i små biter.

Smelt honning og olje på svak varme, trekk av plata og ha i vanilje ekstrakt. Bland inn eple og rabarbra.

Ha blandingen i en paiform (28 cm) og strø over kanel.

Smuldredeig:

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør det til en deig, Har du ikke foodprosessor kan du kna ingrediensene sammen med fingrene.

Fordel deigen over rabarbrafyllet.

Stekes på 180 grader i 30 minutter til paien er gylden.

Server gjerne med krem eller vaniljeis

«Mai og juni er sesong for rabarbra – benytt sjansen!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 3.9 / 5. Antall stemmer: 59

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter