[one-third-first]
Du trenger:
- hel kylling på ca. 1,7 kg
- 2 ss hvetemel
- 2 stilker stangselleri
- 2 gulrøtter
- 200 g småløk, delikatesseløk eller sjalottløk
- 150 g sjampinjong
- 5 fedd hvitløk
- 100 g bacon
- 2 ss tomatpure
- 6 dl rødvin
- 2 dl kraft eller vann
- 1 kvast timian
- 3 laurbærblad
- 1 kvast rosmarin
- 6 dl rødvin
- 2 dl kyllingkraft eller vann
- salt og pepper etter smak
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Del kyllingen. Skjær av lårene og del i de i det naturlige leddet. Skjær av vingene og skjær ut brystene. Du kan eventuelt kjøpe kyllinglår og bare bruke dette.
Finhakk hvitløken, og kutt grønnsakene og baconet i små biter. Skrell småløken (del de i to dersom de er for store). Del soppen i skiver.
Rull kyllingen i hvetemel. Ha 2 ss olivenolje i en panne og brun kyllingen til den blir gylden på alle sider. Ha baconet og grønnsakene i en gryte med 3 ss olivenolje. La det surre på svak varme i 5 minutter. Tilsett tomatpure, vin og kraft/vann. Legg i kyllingstykkene og ha i krydderet. Ha på lokk og la det koke i 1-2 timer.
Smak til med salt og pepper. Server med potetmosen du finner oppskrift på her.
«Kyllingen blir saftig, mør og full av smak!»
[/two-thirds]