Vurdering

0
(0)

Kylling shawarma med dressing

Ingredienser:

  • 600 g lår- eller brystfilet av kylling
  • 2 løk
Marinade:
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts paprika krydder
  • 1 ts cayennepepper
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1/4 ts kanel
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss olivenolje
  • saften av 1/2 sitron
Dressing:
  • 3 dl rømme
  • 2 ss paprikakrydder
  • 1 ss spiskummin 
  • 1/2 ts salt
  • 4 ss sitronsaft
Salat:
  • 2 tomater
  • 1 agurk
Brød:
  • 25 g fersk gjær
  • 3.5 dl vann
  • 1 ss sukker
  • 500 g hvetemel
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du:

Del kyllingen i mindre biter og ha de i en bolle. Ha krydder, hakket hvitløk, olivenolje og saften fra en sitron oppi bolen. Bland godt og la det stå i kjøleskapet i minst to timer, men helst over natten. 

Lag dressingen. Bland krydder og sitronsaft godt inn i rømmen. Sett den i kjøleskapet. 

Lag salaten. Fjern den våte kjernen fra agurken og tomatene. Kutt tomatene og agurken i små firkanter. 

Lag brødet. Lunk vannet til ca. 30 grader og hell det i en bakebolle. Smuldre i gjæren og løs opp sukkeret i vannet. Ha i hvetemel og kjør det med en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 5 minutter. Hell olivenolje over deigen, dekk til med et klede og hev til dobbel størrelse. 

Del deigen i 6 emner. Ha litt mel på bakebordet og kjevle deigemnene til tynn leiver på ca. 5 mm. Stek en og en leiv i en varm tørr panne. Stek ca. 1 minutt på hver side. Når brødene er ferdig stekt pakker du de inn i et klede. Da holder de seg myke. 

Ha 2 ss olje i en panne og varm opp. Skjær løken i tynne strimler og stek den et par minutter. Ha i kyllingen og marinaden, og stek noen minutter til. Ha i 5 ss vann og la det surre til kyllingen er gjennomstekt. 

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter