Ingredienser:
- 600 g lår- eller brystfilet av kylling
- 2 løk
Marinade:
- 2 ts spisskummen
- 2 ts paprika krydder
- 1 ts cayennepepper
- 1/2 ts gurkemeie
- 1/4 ts kanel
- 2 hvitløksfedd
- 2 ss olivenolje
- saften av 1/2 sitron
Dressing:
- 3 dl rømme
- 2 ss paprikakrydder
- 1 ss spiskummin
- 1/2 ts salt
- 4 ss sitronsaft
Salat:
- 2 tomater
- 1 agurk
Brød:
- 25 g fersk gjær
- 3.5 dl vann
- 1 ss sukker
- 500 g hvetemel
- 2 ss olivenolje
Slik gjør du:
Del kyllingen i mindre biter og ha de i en bolle. Ha krydder, hakket hvitløk, olivenolje og saften fra en sitron oppi bolen. Bland godt og la det stå i kjøleskapet i minst to timer, men helst over natten.
Lag dressingen. Bland krydder og sitronsaft godt inn i rømmen. Sett den i kjøleskapet.
Lag salaten. Fjern den våte kjernen fra agurken og tomatene. Kutt tomatene og agurken i små firkanter.
Lag brødet. Lunk vannet til ca. 30 grader og hell det i en bakebolle. Smuldre i gjæren og løs opp sukkeret i vannet. Ha i hvetemel og kjør det med en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 5 minutter. Hell olivenolje over deigen, dekk til med et klede og hev til dobbel størrelse.
Del deigen i 6 emner. Ha litt mel på bakebordet og kjevle deigemnene til tynn leiver på ca. 5 mm. Stek en og en leiv i en varm tørr panne. Stek ca. 1 minutt på hver side. Når brødene er ferdig stekt pakker du de inn i et klede. Da holder de seg myke.
Ha 2 ss olje i en panne og varm opp. Skjær løken i tynne strimler og stek den et par minutter. Ha i kyllingen og marinaden, og stek noen minutter til. Ha i 5 ss vann og la det surre til kyllingen er gjennomstekt.
