Du trenger:
- 4 lammeskanker
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 200 g sellerirot
- 4 gulrøtter
- 4 hvitløkfedd
- 3 ss tomatpure
- 2 laurbærblad
- 2 dl vann
- 2 dl rødvin
Slik gjør du:
Skjær kjøttet ned på beinet slik at du får beinpiper på ca. 5 cm. Gni skankene inn med salt og pepper, og stek de på sterk varme i en stekepanne til de får en god stekeskorpe. Ha lammeskankene i en ildfast form.
Finhakk hvitløken og skjær grønnsakene i grove biter. Legg grønnsakene i den ildfaste formen. Hell over vann og rødvin, og ha i tomatpure og laurbærblad. Ha formen i en stekepose eller dekk den med to lag stekefolie slik at det blir helt tett. Stek i stekeovnen på 200 grader i minst tre timer.
Ta den ildfaste formen ut av stekeovnen og smak til sausen med salt og pepper. Server med potetmos, grønnsakene og sausen.
«Nydelig lammeskank!»
