Vurdering

4.3
(16)

Lammeskank

Du trenger:

  • 4 lammeskanker
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 200 g sellerirot
  • 4 gulrøtter
  • 4 hvitløkfedd
  • 3 ss tomatpure
  • 2 laurbærblad
  • 2 dl vann
  • 2 dl rødvin

Slik gjør du:

Skjær kjøttet ned på beinet slik at du får beinpiper på ca. 5 cm. Gni skankene inn med salt og pepper, og stek de på sterk varme i en stekepanne til de får en god stekeskorpe. Ha lammeskankene i en ildfast form. 

Finhakk hvitløken og skjær grønnsakene i grove biter. Legg grønnsakene i den ildfaste formen. Hell over vann og rødvin, og ha i tomatpure og laurbærblad. Ha formen i en stekepose eller dekk den med to lag stekefolie slik at det blir helt tett. Stek i stekeovnen på 200 grader i minst tre timer. 

Ta den ildfaste formen ut av stekeovnen og smak til sausen med salt og pepper. Server med potetmos, grønnsakene og sausen. 

«Nydelig lammeskank!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.3 / 5. Antall stemmer: 16

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter