Vurdering

4.1
(33)

Enkel reinsdyrgryte

Dette er en oppskrift jeg har fått fra min bestemor. Det er en smakfull og enkel reinsdyrsgryte som serveres med poteter, kokte rotgrønnsaker og rørte tyttebær.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 1,5 kg renskåret reinsdyrkjøtt fra lår eller bog
  • 7 dl viltkraft
  • 1 boks seterrømme
  • 6  skiver geitost
  • salt
  • pepper

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Skjær kjøttet i passe store terninger, og brun dem i en varm stekepanne. Smak til med salt og pepper.

Slå det brunede kjøttet over i en jerngryte. Hell over viltkraft, og la det småkoke i ca. 1 time.

Tilsett seterrømme og geitost, og jevn sausen med hvetemel eller maisenna til den er passe tykk.

La det småkoke 15 minutter.

«Nydelig reinsdyrsgryte fra Valle!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.1 / 5. Antall stemmer: 33

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter