Du trenger:
- 800 g høyrygg av okse
- 2 ss hvetemel
- 1 ts salt
- 100 g bacon
- 4 hvitløkfedd
- 2 gulrøtter
- 1 stor løk
- 3 ss olje
- 3 dl hvitvin eller eplejuice
- 4 ss tomatpuré
- 6 dl vann
- 120 g stilkselleri
- 1 klype nellik
- 1 klype kanel
- 1 rute (ca. 10 g) kokesjokolade
- 1/2 ts pepper
Slik gjør du:
Del kjøttet i passelige biter og rull de i mel og salt.
Skjær bacon og grønnsaker i små biter. Finhakk hvitløken.
Varm oljen i en gryte. Ha i litt og litt kjøtt av gangen. Brun kjøttet godt på alle sider. Tilsett så grønnsakene og baconet, og fres det sammen med kjøttet.
Hell over hvitvin/eplejuice og kok det inn i ca. 15 minutter Rør så inn tomatpureen og vann/kraft. Ha i nellik, kanel , pepper og kokesjokolade. Legg på lokk og la det surre i 1,5 timer.
Server med kokte poteter eller potetstappe.
«Mør og god oksegryte!»
