Vurdering

5
(4)

Margits oksegryte

Himmelsk langkokt oksegryte med mørt, saftig kjøtt og mye smak.

Du trenger:

  • 800 g høyrygg av okse
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 100 g bacon
  • 4 hvitløkfedd
  • 2 gulrøtter
  • 1 stor løk
  • 3 ss olje
  • 3 dl hvitvin eller eplejuice
  • 4 ss tomatpuré
  • 6 dl vann
  • 120 g stilkselleri
  • 1 klype nellik
  • 1 klype kanel
  • 1 rute (ca. 10 g) kokesjokolade
  • 1/2 ts pepper

Slik gjør du:

Del kjøttet i passelige biter og rull de i mel og salt.

Skjær bacon og grønnsaker i små biter. Finhakk hvitløken.

Varm oljen i en gryte. Ha i litt og litt kjøtt av gangen. Brun kjøttet godt på alle sider. Tilsett så grønnsakene og baconet, og fres det sammen med kjøttet.

Hell over hvitvin/eplejuice og kok det inn i ca. 15 minutter Rør så inn tomatpureen og vann/kraft. Ha i nellik, kanel , pepper og kokesjokolade. Legg på lokk og la det surre i 1,5 timer.

Server med kokte poteter eller potetstappe.

«Mør og god oksegryte!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 5 / 5. Antall stemmer: 4

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter