Vurdering

4.2
(10)

Min favoritt pizza

Hjemmelaga pizza er nydelig, Min favoritt er med ruccula og spekeskinke, men du kan selvsagt velge det fyllet du liker best eller det du har tilgjengelig i kjøleskapet.

[one-third-first]

Du trenger:

Pizzadeig:

  • 20 g fersk gjer
  • 3 dl vann
  • 400 g hvetemel
  • 1 ts salt

Pizzasaus:

  • 2 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts sukker
  • 1/2 ts salt

Fyll:

  • 150 g spekeskinke
  • 50 g ruccula
  • 375 g mozzarella
  • 50 g parmesan

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Lag deigen:

Rør gjæren ut i 2 ss lunkent vann. Bland  i 2 ss hvetemel. La det heve 30  minutter på et varmt sted. 

Legg resten av melet i en haug på bakebordet. Lag en grop i melet og legg den hevede deigen i midten. Tilsett salt og elt alt till en fin deig sammen med resten av vannet.

Kna deigen i ca. 5 minutter til den er smidig. Tilsett mer mel dersom deigen er klissete. Form deigen rund og fin, og ha den tilbake i bollen. Dekk til bollen med et klede og sett til heving i 1-2 timer.

Lag pizzasausen:

Ha 2 ss olivenolje i en gryte. Finhakk hvitløken og stek den gyllen. Ha over tomatene og tomatpureen, og la det koke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og sukker, og mos sausen helt fin med en stavmikser.

Lag pizzaene:

Når deigen er hevet, deler du den opp i 4 emner. Kjevl emnene til tynne pizza på ca 25 cm i diameter. Ha de på en smurt stekeplate eller bakepapir, og la de heve ca. 30 minutter.

Ha på tomatsaus og mozzarella. Varm ovnen til 250 grader. Stek på nederste rille i ca. 10 minutter og midterste rille i ca. 5 minutter.

Når pizzaen er ferdig stekt fordeler du spekeskinke, ruccula og parmesan over pizzaene. Drypp gjerne over litt god olivenolje og server umiddelbart.

«Pizza med ruccula og spekeskinke er min favoritt!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.2 / 5. Antall stemmer: 10

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter