[one-third-first]
Du trenger:
Pizzadeig:
- 20 g fersk gjer
- 3 dl vann
- 400 g hvetemel
- 1 ts salt
Pizzasaus:
- 2 ss olivenolje
- 2 fedd hvitløk
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 ts sukker
- 1/2 ts salt
Fyll:
- 150 g spekeskinke
- 50 g ruccula
- 375 g mozzarella
- 50 g parmesan
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Lag deigen:
Rør gjæren ut i 2 ss lunkent vann. Bland i 2 ss hvetemel. La det heve 30 minutter på et varmt sted.
Legg resten av melet i en haug på bakebordet. Lag en grop i melet og legg den hevede deigen i midten. Tilsett salt og elt alt till en fin deig sammen med resten av vannet.
Kna deigen i ca. 5 minutter til den er smidig. Tilsett mer mel dersom deigen er klissete. Form deigen rund og fin, og ha den tilbake i bollen. Dekk til bollen med et klede og sett til heving i 1-2 timer.
Lag pizzasausen:
Ha 2 ss olivenolje i en gryte. Finhakk hvitløken og stek den gyllen. Ha over tomatene og tomatpureen, og la det koke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og sukker, og mos sausen helt fin med en stavmikser.
Lag pizzaene:
Når deigen er hevet, deler du den opp i 4 emner. Kjevl emnene til tynne pizza på ca 25 cm i diameter. Ha de på en smurt stekeplate eller bakepapir, og la de heve ca. 30 minutter.
Ha på tomatsaus og mozzarella. Varm ovnen til 250 grader. Stek på nederste rille i ca. 10 minutter og midterste rille i ca. 5 minutter.
Når pizzaen er ferdig stekt fordeler du spekeskinke, ruccula og parmesan over pizzaene. Drypp gjerne over litt god olivenolje og server umiddelbart.
«Pizza med ruccula og spekeskinke er min favoritt!»
[/two-thirds]