[one-third-first]
Du trenger:
Buffalosaus:
- 3 ss ketsjup
- 50 g meirismør
- 1 ss sukker
- 1 ts eddik
- 3 ts worshestersaus
- 1-2 ts cayenepepper (tilpasses etter ønsket styrke)
- 1/2 ts salt
- 1 ts pepper
Djevelegg:
- 50 g bacon
- 4 egg
- 2 ss hellmannsmajones
- 1 ss gresk yoghurt
- 3 ss buffalosaus
- 1 ts dijonsennep
- 1/2 ts salt
- salt etter smak
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Lag først buffalosausen. Bland sammen alle ingrediensene og varm opp på svak varme til smøret smelter. Rør godt sammen og avkjøl. Ha sausen på et glass. Den kan oppbevares lenge i kjøleskapet. Sausen stivner litt i kjøleskapet så den må varmes forsiktig opp før servering.
Lag djeveleggene. Kok eggene ca. 10 minutter. De skal være hardkokte. Avkjøl eggene og ta av skallet. Del de i to og vipp ut plommene.
Del baconet i små biter og sprøstek det i en panne. Legg de sprøstekte baconbitene på et kjøkkenpapir og la det renne av seg.
Ha eggeplommene i en foodprocessor med kniver. Ha i alle de andre ingrediensen og kjør det til en fin masse. Smak til med salt og ha massen i en sprøytepose.
Sprøyt en passelig mengde i hvert egg. Finhakk gressløk. Ha sprøstekt bacon, gressløk og litt av buffalosausen over eggene og server umiddelbart.
«Smaksbombe!»
[/two-thirds]