Du trenger:
- 3 fedd hvitløk
- 1 gul løk
- 2 gulrøtter
- 300 g bacon
- 100 g purre
- 1 ts oregano
- 1 laurbærblad
- 300 g kokte kikerter
- 300 g smørbønner
- 400 g knuste hermetiske tomater
- 2 ss tomatpuré
- salt og pepper etter smak
Slik gjør du:
Finhakk hvitløk og løk, og surr det i en gryte med litt olje i ca. 3 minutter. Kutt bacon, gulrot og purre i små biter og ha det i gryta. Stek det i ca. 5 minutter.
Hell over 5 dl vann og ha i tomatene, tomatpuré, laurbærblad og oregano. Smak til med salt og pepper, og ha i bønnene. Kok videre i ca. 10 minutter.
Server med revet parmesan og godt brød.
Tips: Ha en parmesanost-skorpe oppi suppa mens den koker. Det setter en ekstra god smak!
