Vurdering

4.4
(19)

Molter i sukkerlake med piska seterrømme

Moltene er tidlig modne i år. Det er ennå en stund til de er modne på høgfjellet, men allerede nå i slutten av juli er det modne bær å finne lenger ned i liene. Jeg fant noen flotte modne bær for noen dager siden, og da laget jeg min favoritt moltedessert.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 3 dl vann
  • 3 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • 6 dl molter
  • 3 dl seterrømme
  • 2 ss sukker

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Kok sukker og vann til sukkeret er løst opp. Skrap ut frøene av vaniljestangen, og kok dem i sukkerlaken 1 minutt.

Pisk seterrømmen stiv sammen med sukker. Du bruke seterrømme for å få den stiv.

Fordel moltene i dessertskåler, og hell sukkerlaken over. Bruker du frosne molter, må sukkerlaken være varm når du heller den over.

Legg en klatt stivpisket seterrømme på toppen før servering.

«Et godt alternativ til moltekrem!«

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.4 / 5. Antall stemmer: 19

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter