Du trenger:
- fire store nakkekoteletter
- 2 ss smør
- 800 g poteter
- 800 g kålrot
- 3 ss smør til kålrabien
Hvit saus
- 3 ss smør
- 3 ss mel
- 4-5 dl melk
Slik gjør du:
Skrell potetene og ha de i en kjele med kaldt vann. Kok til de er møre.
Skrell kålroten, del den i mindre biter og kok i ca. 40 minutter. Hell ut vannet, ha i 3 ss smør og mos med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Lag hvit saus. Smelt smøret i en gryte, ha i mel og rør godt med en visp. La de koke 1 minutt. Spe med melk under stadig omrøring til klumpfri saus.
Stek nakkekoteletter på høy varme i en stekepanne med smør. Stek i ca 2 minutter på hver side til de får en god stekeskorpe. Skru så ned varmen og la de surre i ca. 10 minutter til de er gjennomstekte.
Server nakkekotelettene med kokte poteter, kålrotstappe og hvit saus.
Du kan variere denne retten med kålrotstuing i stedet for kålrotstappe. Kålrotstuing langes enkelt ved å blande kokte kålrotbitene inn i den hvite sausen.
Ha gjerne litt av stekefettet over kotelettene før servering.
Ha gjerne litt av stekefettet over kotelettene før servering.
