[one-third-first]
Du trenger:
- 300 g kjeks
- 120 g smør
- 600 g kremost
- 1 kopp sukker
- 5 egg
- 2 ss sitronsaft
- 1 vaniljestang
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Lag bunnen ved å knuse kjeksene sammen med smør i en blender. Smør en form på 24 cm og kle bunnen bakepapir.
Dekk bunnen med kjeksmassen og trykk den ca. 4-5 cm oppover på kanten av formen. Sett formen i kjøleskapet, mens du lager ostemassen.
Pisk sammen osten og sukkeret. Tilsett så ett og ett egg. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljefrøene i ostemassen sammen med sitronsaft. Bland godt sammen.
Tøm massen over kjeksbunnen og stek på 180 grader i 45 minutter. La kaken avkjøles i formen i kjøleskap over natten.
Server gjerne med friske bær eller en bærsaus.
«Ekte ostekake!«
[/two-thirds]