Vurdering

4.8
(8)

Ostekake

Jeg studerte et års tid i Australia som ung. Kakene der var herlige - og mektige. Der laget de “ekte” ostekaker uten gelatin og rømme. Denne ostekaken er inspirert av ostekakene jeg fikk smake “down under”. Prøv den!

[one-third-first]

Du trenger:
  • 300 g kjeks
  • 120 g smør
  • 600 g kremost
  • 1 kopp sukker
  • 5 egg
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 vaniljestang

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Lag bunnen ved å knuse kjeksene sammen med smør i en blender. Smør en form på 24 cm og kle bunnen bakepapir.

Dekk bunnen med kjeksmassen og trykk den ca. 4-5 cm oppover på kanten av formen. Sett formen i kjøleskapet, mens du lager ostemassen.

Pisk sammen osten og sukkeret. Tilsett så ett og ett egg. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljefrøene i ostemassen sammen med sitronsaft. Bland godt sammen.

Tøm massen over kjeksbunnen og stek på 180 grader i 45 minutter. La kaken avkjøles i formen i kjøleskap over natten.

Server gjerne med friske bær eller en bærsaus.

«Ekte ostekake!«

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.8 / 5. Antall stemmer: 8

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter