Vurdering

4.5
(42)

Pære- og mandelkake

Pære- og mandelkake med karamell er min nye favorittkake. Prøv den du også!

Du trenger:

  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 4 egg
  • 220 g mandler
Karamelliserte pærer:
  • 350 g sukker
  • 3 dl vann
  • 4 pærer
  • 20 g smør
Karamel
  • 1 dl av laken 
  • 150 g sukker

Slik gjør du:

Skrell pærene og del de i  to. Ta ut kjernehuset. Ha sukker og vann i en gryte og kok opp. Legg pærene i laken og kok de møre i ca. ti minutter. Ta pærene opp av laken og avkjøl.

Ha 150 g sukker og 1 dl av laken i en kjele og kok til karamell. Ta kjelen av platen og pisk inn smøret.

Ta en springform (25 cm) og dekk bunnen med bakepapir. Hell i karamellen. Kutt pærene i fine skiver og legg i karamellen.

Lag deigen til kaken ved å piske sukker og smør til det blir hvitt og luftig. Rør inn ett og ett egg, og ha i finmalte mandler til slutt.

Hell deigen over pærene og stek i ca. 35 minutt på 180 grader.

Server sammen med is eller pisket krem.

«Min nye favoritt kake!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.5 / 5. Antall stemmer: 42

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter