[one-third-first]
Du trenger:
- 2 kg faste poteter
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
Saus:
- 2 fedd hvitløk
- 1 løk
- 3 ss olivenolje
- 1 ts chilipulver
- 2 ts paprikapulver
- 1 boks hakka tomater
- 2 ts sukker
- 1/2 ts salt
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Kutt potetene i passelige munnfuller. Behold gjerne skallet på.
Ha potetene i en ildfast form og bruk hendene til å vende inn salt, pepper og olivenolje.
Stek midt i ovnen på 200 grader i 40 minutter.
Lag sausen. Finhakk løk og hvitløk og ha det i en gryte med olivenolje. Ha i krydderet og stek det sammen med løken i 10 minutter på svak varme.
Ha så i tomatene, sukker og salt. Kok i 5 minutter. Bruk en stavmikser og mos det helt fint. Kok til sausen er passelig tykk.
Server potetene med sausen og aïoli eller hvitløksmajones.
«Heite spanske poteter!«
[/two-thirds]