Vurdering

4.7
(3)

Patatas bravas – spanske poteter

Patatas bravas er en populær spansk tapasrett bestående av ovnsbakte eller friterte poteter i en spicy saus. Du avgjør selv hvor heit du ønsker sausen ved å justere chilimengden. Retten fungerer også supert som tilbehør til kjøtt.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 2 kg faste poteter
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Saus:

  • 2 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts chilipulver
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 boks hakka tomater
  • 2 ts sukker
  • 1/2 ts salt

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Kutt potetene i passelige munnfuller. Behold gjerne skallet på.

Ha potetene i en ildfast form og bruk hendene til å vende inn salt, pepper og olivenolje.

Stek midt i ovnen på 200 grader i 40 minutter.

Lag sausen. Finhakk løk og hvitløk og ha det i en gryte med olivenolje. Ha i krydderet og stek det sammen med løken i 10 minutter på svak varme.

Ha så i tomatene, sukker og salt. Kok i 5 minutter. Bruk en stavmikser og mos det helt fint. Kok til sausen er passelig tykk.

Server potetene med sausen og aïoli eller hvitløksmajones.

«Heite spanske poteter!«

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.7 / 5. Antall stemmer: 3

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter