Du trenger:
- 1 1/2 dl vann
- 0,8 dl sirup
- 400 g sukker
- 250 g smør
- 2 ts ingefær
- 3 ts kanel
- 2 ts nellik
- 1 ts pepper
- 1 ts natron
- 750 g hvetemel
- ca. 120 g mel til utbaking
Slik gjør du:
Ha vann, sukker og sirup i en kjele og varm opp. Rør godt til sukkeret har smeltet. Sett kjelen til side og ha i smøret. La smøret smelte i den varme veska. Avkjøl blandingen til den er lunken og sikt inn mel, krydder og natron. Rør det godt sammen til en deig.
La pepperkakedeigen stå kaldt i minst 4 timer før du baker. Ha mel på bakebordet og kjevl deigen 3-4 mm tykk. Stikk ut kaker med ulike former. Legg kakene på ei stekeplate med bakepapir. Stek midt i ovnen på 175 grader i ca. 10 minutter.
Avkjøl kakene på en rist. Pynt de med glasur, nonstop eller hva du vil. Det er bare fantasien som setter grenser. Jeg synes glasuren holder seg best dersom en blander melisen med 1 ts eggehvite og 1/2 ts vann. Ha det i en sprøytepose som du klipper et lite hull i.
Oppbevar pepperkakene i en tett kakeboks.
«Kjempegode pepperkaker!»
