[one-third-first]
Du trenger:
Deig:
- 10 dl hvetemel
- 1/2 pose tørrgjær
- 4 ss olje
- 4 dl vann
- 1 ts salt
Saus:
- 1 glass tomatpure (180 gr)
- 3 ss vann
- 1 ts sukker
- 1 ts oregano
- 1/2 ts salt
Fyll:
- 200 g skinke
- 5 dl revet ost
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Lag deigen: Ha alt det tørre i en bakebolle. Varm opp vannet til 38 grader og ha i oljen. Hell væsken i det tørre.
Bland sammen, og kna deigen i 5 minutter. Blir deigen litt klissete, så tilsetter du litt mer mel. Sett deigen til heving med et klede over i ca. en time.
Lag sausen: bland sammen alle ingrediensene
Lag fyllet: Riv osten og kutt skinka i små biter
Lag pizzasnurrene: Kjevl deigen til et rektangel på ca 35 x 50 cm. Bruk litt mel så deigen ikke sitter fast i bordet.
Smør pizzasausen på rektangelet og ha over skinka og osten. Rull sammen fra den lengste siden, og del snurrene opp i ca. 3 cm brede boller.
Legg snurrene på en bakeplate med bakepapir, og la de etterheve ca. 40 minutter under et klede.
Stek midt i ovnen på 225 grader i 12-15 minutter. Avkjøl snurrene på en rist.
«Pizzasnurrer er alltid en suksess!«
[/two-thirds]