Vurdering

4.4
(7)

Potet- og sellerirotmos

Du treng:

  • 400 g poteter
  • 400 g sellerirot
  • 2 kvitlaukfedd
  • 1,5 dl fløyte
  • 2 ss smør
  • salt etter smak

 

Slik gjer du:

Skrell poteter og sellerirot. Kutt dei i terningar og kok dei møre saman med kvitlaukfedda.

Smelt smøret i ei gryte og ha i fløyten. Gje det eit kjapt oppkok.

Mos poteter, sellerirot og kvitlaukfedd godt og ha i fløyteblandinga. Smak til med salt.

Vil du ha ein magrare mos, kan du byte ut fløyten med heilmjølk.

«Oppskrifta er frå boka Naturleg – Enkle matoppskrifter og jordnære gleder»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.4 / 5. Antall stemmer: 7

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter