Du trenger:
- 4 blader kinakål
- 100 g bønnespirer
- 1 liten rødløk
- 3 stilker vårløk
- 1 gulrot
- 400 g kjøttdeig av svin
- 2 ss sesamolje
- 180 g ris- eller eggenudler
- 4 egg
- 1 kvast koriander
- sesamfrø
Kraft:
- 2 l vann
- 1 løk
- 1 gulrot
- 5 hele pepperkorn
- 400 g kraftben
- 6 ss soyasaus
- 1 chili
- 2 ss finhakket ingefær
- 1/2 limesaft
Slik gjør du:
Lag kraften. Ha vann i en kjele. Del grønnsakene i biter og ha i kraftben, pepperkorn, gulrot og løk. La det småkoke i 1-2 timer. Når kraften er ferdig kokt, siler du den og har den i ei gryte. Ha i finhakket hvitløk, ingefær og chili. Smak til med salt, limesaft og soyasaus.
Imens kraften koker kutter du opp kinakål og gulrot i tynne skiver. Del rødløken i to og skjær den i så tynne skiver som mulig.
Stek kjøttdeigen i sesamolje og ha den på en tallerken. Rist sesamfrøene i en tørr panne. Kok eggene i ca. 5 minutter og legg de i kaldt vann. Fjern skallet og del hvert egg i to.
Kok nudlene etter anvisning på pakka.
Ha nudler, grønnsaker, kjøttdeig og egg i skålene, og hell over kokende varm kraft med en øse til det dekker. Grovhakk koriander og ha over.
«Nydelig rett med masse smak!»
