[one-third-first]
Du trenger:
- 3,5 dl vann
- 50 g smør
- 1 egg
- 1/2 pakke tørrgjær
- 1 ts salt
- 500 g mel
- 1 neve ramsløk
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Smelt smøret i kjele. Ha vannet i kjelen og varm opp til 38 grader. Pisk inn egget.
Grovhakk ramsløken og ha dette i en bakebolle sammen med mel, gjær og salt. Bland i væsken. Rør godt sammen. Deigen skal være litt løs og skal ikke eltes. Blir deigen for løs så er det bare å tilsette litt mer mel.
La den heve under et klede til dobbel størrelse. Det tar 1-2 timer.
Ha godt med mel på bordet og hvelv ut deigen. Form den raskt til et rundt brød, ha det på en stekeplate med bakepapir og sett det rett i ovnen. Du kan og ha brødet i en godt smurt form. Stekes midt i ovnen i 30 minutter på 220 grader.
«Enkelt og delikat ramsløkbrød!»
[/two-thirds]