oppskrift margit dale ramløkbrød

Vurdering

4
(7)

Ramsløkbrød

Det er mange som liker hvitløksbrød, men også noen som synes at smaken av hvitløk kan bli for kraftig. Uavhengig av dine preferanser, så føler jeg meg trygg på at du kommer til å like dette ramsløkbrødet. Ramsløken gir en mildere og mer delikat smak enn hvitløken. Brødet passer supert som tilbehør til en rekke varme retter, men passer også bra sammen med ost.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 3,5 dl vann
  • 50 g smør
  • 1 egg
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 500 g mel
  • 1 neve ramsløk

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Smelt smøret i kjele. Ha vannet i kjelen og varm opp til 38 grader. Pisk inn egget.

Grovhakk ramsløken og ha dette i en bakebolle sammen med mel, gjær og salt. Bland i væsken. Rør godt sammen. Deigen skal være litt løs og skal ikke eltes. Blir deigen for løs så er det bare å tilsette litt mer mel.

La den heve under et klede til dobbel størrelse. Det tar 1-2 timer.

Ha godt med mel på bordet og hvelv ut deigen. Form den raskt til et rundt brød, ha det på en stekeplate med bakepapir og sett det rett i ovnen. Du kan og ha brødet i en godt smurt form. Stekes midt i ovnen i  30 minutter på 220 grader.

«Enkelt og delikat ramsløkbrød!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4 / 5. Antall stemmer: 7

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter