[one-third-first]
Du trenger:
- 500 g malt reinsdyrkjøtt
- 2 ts salt
- 2 ss potetmel
- 1 egg
- 2 dl kaldt vann
- 1 ts Dijon-sennep (kan sløyfes, men gir god smak)
- pepper
- nøytral olje til steking (for eksempel solsikkeolje)
Syltet rødløk:
- 2 rødløk
- 450 ml vann
- 300 ml sukker
- 150 ml eddik
Til servering:
- salat
- godt brød
- god raps- eller olivenolje
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Begynn med å sylte rødløken. Kok opp en lake av vann, eddik og sukker. Skjær tynne ringer av løken, og la dem koke i laken i 1 minutt. Ta løken opp av laken med en hullsleiv, og legg den i en bolle til kjøling. Ha løken i en tett plastboks sammen med litt av laken. Den kan brukes med en gang, og er holdbar i kjøleskap i 2 uker.
Bland malt reinsdyrkjøtt med salt, og kna dette godt til det blir seigt. Bruk hendene eller en kjøkkenmaskin. Ha i potetmel, og bland godt. Tilsett egg, sennep og pepper, og bland godt. Spe med vann, og pass på at kjøttet og vannet har lik temperatur. La karbonadedeigen hvile i 10–20 minutter.
Lag karbonader med hendene. Ta kaldt vann på hendene mellom hver karbonade slik at deigen ikke kleber. Stek kakene i en stekepanne på middels sterk varme.
Hell litt god olje på en skive godt brød, og legg på salat og en lun karbonade – og dander med syltet rødløk.
«Nydelige reinsdyrkarbonader!»
[/two-thirds]