Vurdering

4.5
(28)

Reinsdyrkarbonader med syltet rødløk

Denne retten passer ypperlig som en lunsjrett. Du kan variere med forskjellige typer salater og tynt skårne grønnsaker til. Dersom du ikke har reinsdyrkjøttdeig, så kan du bruke karbonadedeig av storfe.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 500 g malt reinsdyrkjøtt
  • 2 ts salt
  • 2 ss potetmel
  • 1 egg
  • 2 dl kaldt vann
  • 1 ts Dijon-sennep (kan sløyfes, men gir god smak)
  • pepper
  • nøytral olje til steking (for eksempel solsikkeolje)

Syltet rødløk:

  • 2 rødløk
  • 450 ml vann
  • 300 ml sukker
  • 150 ml eddik

Til servering:

  • salat
  • godt brød
  • god raps- eller olivenolje

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Begynn med å sylte rødløken. Kok opp en lake av vann, eddik og sukker. Skjær tynne ringer av løken, og la dem koke i laken i 1 minutt. Ta løken opp av laken med en hullsleiv, og legg den i en bolle til kjøling. Ha løken i en tett plastboks sammen med litt av laken. Den kan brukes med en gang, og er holdbar i kjøleskap i 2 uker.

Bland malt reinsdyrkjøtt med salt, og kna dette godt til det blir seigt. Bruk hendene eller en kjøkkenmaskin. Ha i potetmel, og bland godt. Tilsett egg, sennep og pepper, og bland godt. Spe med vann, og pass på at kjøttet og vannet har lik temperatur. La karbonadedeigen hvile i 10–20 minutter.

Lag karbonader med hendene. Ta kaldt vann på hendene mellom hver karbonade slik at deigen ikke kleber. Stek kakene i en stekepanne på middels sterk varme.

Hell litt god olje på en skive godt brød, og legg på salat og en lun karbonade – og dander med syltet rødløk.

«Nydelige reinsdyrkarbonader!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.5 / 5. Antall stemmer: 28

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter