Vurdering

4.4
(11)

Riskrem med raud saus

Du treng:

  • 1 ½ dl langkorna ris
  • 3 dl vatn
  • 2 dl fløyte
  • 2 ss sukker
Raud saus:
  • 400 g friske eller fryste bringebær
  • 100 g sukker
  • 1 dl vatn
  • 1 ss potetmjøl
  • 3 ss vatn

Slik gjer du:

Kok risen som det står på pakka. Skyl han i kaldt vatn etter at han er kokt, og lat han renne godt frå seg. Visp fløyten til krem og ha i sukker medan du piskar. Bland risen i kremen og set han kaldt.

Du kan òg lage riskrem med restar av risgraut, bruk då ca. 5 dl risgraut og bland han godt med kremen.

Lag raud saus. Kok opp bær, sukker og vatn og lat det koke i ca. 8 minutt. Hell bæra og sukkervatnet gjennom ein sil og oppi ein kjele. Press bæra gjennom silen slik at frøa ligg att. Kast frøa.

Bland potetmjøl i litt vatn og hell det i ein tynn stråle i sausen medan du rører. Gjev sausen eit oppkok.

Dersom du tykkjer sausen er for tynn, har du i meir potetmjøl som er blanda ut i vatn. Oppskrifta gjev ca. 3 dl saus.

Server riskremen med den raude sausen.

«Klassisk juledessert!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.4 / 5. Antall stemmer: 11

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter