Vurdering

4.4
(20)

Risotto med laks

En perfekt kokt risotto skal være kremete, fyldig og ha litt tyggemotstand. Risotto er en rett med italiensk opphav og den blir laget i en rekke ulike varianter. Dette er min variant med frisk asparges og laks.

Du trenger:

  • 2 ss olivenolje
  • 2 sjalottløk
  • 200 g risottoris
  • 2 dl eplemost
  • 7,5 dl l vann/kraft
  • 12 asparges
  • 80 g parmesan
  • 80 g smør
  • 12 blader basilikum
  • salt og pepper etter smak 
  • 600 g laks

 

 

Slik gjør du:

Finhakk sjalottløk og ha det i en gryte med litt olivenolje. La det frese i ca. 1 minutt.

Ha risottorisen oppi gryta og rør godt. La det frese i ca. 1 minutt og tilsett eplemosten. La eplemosten koke inn.

Spe så med varmt vann eller kraft. Hell i litt og litt. Rør slik at risen kremer seg. Spe med ca. 7,5 dl væske. Dersom det koker tørt, må du tilsette mer. Det tar ca. 17 minutter å koke risottoen. Husk at risen skal gi litt tyggemotstand.

Imens risottoen koker, skal aspargesene kokes i en annen kjele. Koketiden er ca. 2 minutter.

Del laksen i passelige stykker og stek den lett i en panne.

Kutt de kokte aspargesene i passelige biter og kutt basilikum i mindre biter. Riv parmesanen og del smøret i terninger.

Når risen har kokt ferdig, rører du inn parmesan og smør. Ha til slutt asparges og basilikum i risottoen, og smak til med salt.

Server stekt laks og risotto med litt revet parmesan og pepper på toppen.

«Enkel og god risotto!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.4 / 5. Antall stemmer: 20

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter