Du trenger:
- 4 rødbeter
- 50 g valnøtter
- 200 g chevre
- 1 ts balsamocoeddik
- 4 ss olivenolje
- 1 ts flytende honning
- 2 never ruccola
Slik gjør du:
Vask rødbetene og bak de i aluminiumsfolie i ca. 1 time på 200 grader i stekeovnen. Avkjøl rødbetene til de er lunkne og dra av skallet.
Rist valnøttene i en middels varm stekepanne, rør inn 1 ts honning når det har fått litt farge og legg nøttene på matpapir.
Skjær rødbetene i skiver og legg på tallerken.
Bland sammen olivenolje og balcamico med en gaffel. Vend så inn rucolaen i oljeblandingen.
Skjær osten i passelige skiver og grill ostebitene til de får litt farge under grillristen i stekeovnen.
Legg salatblandingen over rødbetene. Ha på de grillede ostebitene og dryss valnøttene på toppen.
«Rødbeter er sunt og veldig godt!»
