[one-third-first]
Du trenger:
- 600 g lammebog, svin eller kylling
Marinade:
- 3 finhakket hvitløkfedd
- 10 g finhakket ingefær
- 2,5 dl naturell yoghurt
Saus:
- 4 ss nøytral olje
- 10 hele pepperkorn
- 2 laurbærblad
- 1 kanelstang
- 2 gule løk
- 2 grønne chili
- 2 tomater
- 4 ss tomatpure
- 1 ts nellik
- 1/2 ts kardemomme
- 1 ss spisskummen
- 1 ss gurkemeie
- 1 ss knuste korianderfrø
- 2 ss garam masala
- 1 -2 ts salt
- 1-2 dl vann
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Bland sammen marinaden, skjær kjøttet i biter og legg det i marinaden. La det ligge minst 20 minutter.
Lag sausen. Varm oljen i en dyp panne eller gryte. Knus pepperkorna i en morter, og ha det i gryta sammen med kanelstang og laurbærblad. La det surre ca. 1 minutt. Finhakk løk, tomat og chili og ha det i gryta sammen med tomatpure. Ha så i resten av krydderne og ca. 1 dl vann. La det surre ca. 3 minutter.
Ha i kjøttet, marinaden og ca. 1 dl vann. La retten koke i ca. 1 time under lokk. Ha i mer vann dersom det koker tørt eller sausen blir for tykk.
Server med kokt ris, og gjerne med raita, mangochutney og nanbrød som tilbehør.
«Spennende indisk rett med en unik kombinasjon av krydder!»
[/two-thirds]