Vurdering

5
(1)

Ruccola med oksefilet og parmesan

Ruccola stammer opprinnelig fra middelhavsområdet og ble brukt i matlaging av romerne allerede før Kristi fødsel. Det finnes i hovedsak to typer ruccola. Den som kalles salatsennep og så har du vill ruccola. Jeg vil slå et slag for sistnevnte. Den har mer av den gode ruccolasmaken, og er ufattelig enkel å dyrke selv. Den kan høstes fra mai og helt til frosten kommer. Enkelte år har jeg høstet ruccola helt ut i november. Dessuten kommer den igjen år etter år – nesten som ugress. Og jeg kan love deg at den ruccolaen du dyrker selv, smaker utrolig mye bedre enn den du finner i butikken. Ruccola er en av de smakene jeg forbinder med Italia. Italienerne bruker den i salater, de koker den, marinerer den og lager pesto av den. Den har en lett bitter og pepperaktig smak som er spesielt god når den får balanseres av andre smaker. For noen år siden smakte jeg en fantastisk og utrolig enkel salat, hvor smakene balanserer hverandre perfekt. Ruccola, oksefilet, parmesan, god olivenolje og et dryss med havsalt. Fy søren så godt det var. Her er min variant av retten.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 4 never god og frisk ruccola
  • 200 g indre- eller ytrefilet av okse
  • 60 g parmesan
  • 2 ss olivenolje
  • havsalt

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Vask ruccolaen og tørk den. Vend ruccolaen en i bolle med 2 ss god olivenolje.

Skjær tynne skiver av indre- eller ytrefilet av oksekjøtt (du kan også bruke kjøtt av hjort eller elg) og stek kjøttet kjapt på høy varme.

Legg en neve ruccola på hver tallerken. Legg over kjøttskivene. Skjær tynne skiver av parmesan over salaten og dryss over litt havsalt.

«Supergod salat!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 5 / 5. Antall stemmer: 1

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter