Vurdering

3.6
(31)

Rundstykker med rug

Enkle, saftige og smakfulle rundstykker med rug.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 7 dl hvetemel
  • 3 dl sammalt grov rug
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 50 g smør
  • 4 dl melk

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Ha alt det tørre i en bakebolle. Smelt smøret og bland i melken. Varm opp til 38 grader og ha det i det tørre.

Bland sammen, og kna deigen i ti minutter. Sett deigen til heving med et klede over i ca. en time.

Rull deigen litt avlang, og del den opp i 12 emner. Bak ut til rundstykker.

Ha rundstykkene på en stekeplate med bakepapir og legg et klede over. Etterhev i 40 minutter. Stekes på 220 grader i 12 minutter.

«Rug setter en nydelig smak på rundstykkene!«

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 3.6 / 5. Antall stemmer: 31

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter