Du trenger:
- 200 g smør
- 250 g brunt sukker
- 3 egg
- 250 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 dl melk
- 4 epler
- 1 ts kanel
- 1 ss sukker
- 40 g hakka mandler/nøtter
Slik gjør du:
Rør romtemperert smør og sukker luftig. Bland i ett og ett egg. Ha i det tørre. Bland i melken til slutt.
Ha røren i en godt smurt springform på 24 cm, og ha bakepapir i bunnen av formen.
Du kan velge on du vil skrelle eplene eller ikke. Fjern kjernehuset, del eplene i båter og trykk de ned i røren.
Dryss over sukker, kanel og grovhakka mandler eller nøtter.
Stek kaken på nederste rille i ca. 50 minutter på 175 grader. Avkjøl kaken litt i formen før ringen løsnes.
Server med is eller krem.
«Saftig eplekake!»
