Vurdering

3.8
(13)

Sjokoladekake med yoghurt

Supergod sjokoladekake! Blåbæryoghurt gjør kaka ekstra saftig og smakfull.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 200 g smør
  • 2,5 dl sukker
  • 2 egg
  • 2,5 dl vanilje yoghurt
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 4 ss kakao
  • 3 dl siktet speltmel

Glasur:

  • 80 g mørk sjokolade
  • 1 dl fløte
  • 50 g smør
  • 400 g melis

[/one-third-first]

[two-thirds]

 

Slik gjør du:

Rør smør og sukker hvitt. Ha i ett og ett egg, mens du rører godt. Bland inn yoghurt, bakepulver og natron. Sikt så inn mel og kakaopulver. Bland godt.

Ha bakepapir i bunnen av en kakeform på ca. 22 cm og smør sidene godt med smør. Stek kaken på 180 grader i 37 minutter.

Lag sjokoladeglasuren. Grovhakk sjokoladen. Smelt smøret i en liten kjele. Slå av varmen og ha i sjokoladen. Rør godt til sjokoladen er helt oppløst. Bland inn fløte og melis og rør til en glatt glasur. Fordel glasuren på kaken med slikkepott.

Server gjerne med friske blåbær.

«Supergod sjokoladekake med yoghurt !»

 

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 3.8 / 5. Antall stemmer: 13

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter