Du trenger:
Karamellsaus:
- 150 g brunt sukker
- 80 g smør
- 3 dl kremfløte
- 1/2 ts salt
- 100 g smør (etter avkjøling)
- 100 g melis (etter avkjøling)
Sjokoladekake:
- 2 egg
- 175 g sukker
- 100 g smør
- 1 dl melk
- 200 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 ss vaniljesukker
- 2,5 ss kakaopulver
Slik gjør du:
Lag karamell saus: Bland sammen smør og sukker, og smelt det i en kjele. Ha i kremfløte og salt, og kok til det tykner. Ta av 2 ss karamellsaus til å ha på kaken etterpå.
Avkjøl resten av sausen, og pisk inn melis og små terninger av romtemperert smør. Pisk til kremen blir luftig.
Lag kaken: Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret. Bland det smeltede smøret og melk vekselvis i eggedosisen. Sikt i det tørre og bland det godt inn.
Smør en springform på 24 cm. Ha gjerne bakepapir i bunnen av formen. Hell i røren, og stek kaken på 175 grader i 30 minutter.
Avkjøl kaken på en rist. Smør kremen på kaken i et tykt lag og ha over karamellsaus.
«Nydelig sjokoladekake med karamellkrem- og saus»
