Du trenger:
- 500 g siktet hvetemel
- 300 g sukker
- 5 ss kakaopulver
- 1 ss natron
- 8 dl kulturmelk
- 150 g smelta smør
Sjokoladekrem:
- 200 g smelta smør
- 100 g mørk kokesjokolade
- 500g melis
- 2 ss kakaopulver
- 1 egg
Slik gjør du:
Ha det tørre i en bolle. Rør inn surmelken først og så det smelta smøret. Hell det over i en smurt springform på 24 cm. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 1 time.
Lag sjokoladekremen. Smelt smøret og grovhakk sjokoladen. Smelt sjokoladen i smøret. Bland dette sammen med det tørre og pisk det godt sammen. Ha i egget og pisk videre. Bruk gjerne en elektrisk håndmikser. Avkjøl kaken før du tar på kremen.
Sjokoladekremen er litt tyntflytende, men tykner etterhvert. Ha kremen i kakesprøyte og dekorer kaken , eller smør kremen på kaken med en slikkepott.
«Saftig og enkel kake!»
