Du trenger:
- 250 g digestive kjeks
- 100 g smør
- 1 ss kakaopulver
- 600 g kremost
- 3 dl fløte
- 4 gelatinplater
- 250 g melkesjokolade
- 100 g melis
Slik gjør du:
Knus kjeksene og ha i kakaopulveret. Smelt smøret og bland det inn. Trykk kjeksmassen ned i bunnen av en springform på ca. 24 cm. Bruk bunnen av et kjøkkenglass til å trykke med slik at kjeksmassen blir fast.
Rør osten godt og bland inn melis. Pisk fløten stiv. Grovhakk sjokoladen, og smelt den i vannbad.
Legg gelantinplaten i kaldt vann i ca. 5 minutter til de er myke. Varm opp 1/2 dl vann og ha i gelatinplatene. Rør til de er oppløst.
Vend den smelta sjokoladen og gelatinen inn i ostemassen. Vend kremen inn til slutt, og bland godt sammen.
Hell ostekremen i kakeformen, og fordel den godt så den blir jevn på toppen. La kaka stå kaldt i minst 6 timer før servering.
«Deilig sjokoladeostekake!»
