Vurdering

4.5
(20)

Sjokoladeostekake

Eg har fått dilla på ostekaker! Her er ein variant med mild smak av melkesjokolade. Den er enkel å lage og skal ikkje steikast.

Du trenger:

  • 250 g digestive kjeks
  • 100 g smør
  • 1 ss kakaopulver
  • 600 g kremost
  • 3 dl fløte
  • 4 gelatinplater
  • 250 g melkesjokolade
  • 100 g melis

 

Slik gjør du:

Knus kjeksene og ha i kakaopulveret. Smelt smøret og bland det inn. Trykk kjeksmassen ned i bunnen av en springform på ca. 24 cm. Bruk bunnen av et kjøkkenglass til å trykke med slik at kjeksmassen blir fast.

Rør osten godt og bland inn melis. Pisk  fløten stiv. Grovhakk sjokoladen, og smelt den i vannbad.

Legg gelantinplaten i kaldt vann i ca. 5 minutter til de er myke. Varm opp 1/2 dl vann og ha i gelatinplatene. Rør til de er oppløst.

Vend den smelta sjokoladen og gelatinen inn i ostemassen. Vend kremen inn til slutt, og bland godt sammen.

Hell ostekremen i kakeformen, og fordel den godt så den blir jevn på toppen. La kaka stå kaldt i minst 6 timer før servering.

«Deilig sjokoladeostekake!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.5 / 5. Antall stemmer: 20

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter