[one-third-first]
Du trenger:
- 500 g laks
- 50 g vårløk
- 80 gulrot
- 100 g salat
- 100 g agurk
- 1 kvast koriander
- 10 rispapir
Peanøttsaus:
- 2 fedd hvitløk
- 3 ss hoisinsaus
- 3 ss peanøttsmør
- 1 ts soyasaus
- 1 dl vann
- 1 ts sesamplje
- 1 ss soyaolje
Chilisaus:
- 3 ss sriracha(eller en annen chilisaus)
- 4 ss olje
- 2 ss vann
- 1 ts sesamolje
- 1 ts hakket hvitløk
- 1 ts hakket ingefær
- 1 ts fiskesaus
- 1 ts honning
- 1/4 lime
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Stek laksen i en panne til den er så vidt gjennomstekt. Ha på litt salt.
Varm opp vann i en kjele til ca. 45 grader. Dypp ett og ett rispapir i vannet i ca. 5 sekunder. Legg rispapiret på en tallerken. Det er fortsatt hardt, men myker seg opp etterhvert. Ha på ingrediensene. Legg agurk i midten, og ha gulrot og fisk på hver side av agurken. Legg vårløk, koriander og salat på toppen.
Brett sammen rispapiret. Løft den enden som er nærmest deg over ingrediensene, og brett inn kantene. Rull så hele rullen stramt framover.
Lag peanøttsaus. Stek hvitløk i en liten gryte. Ha de andre ingrediensene i gryta. Rør godt sammen og la det putre noen minutter. Avkjøl før servering.
Lag chilisaus. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle og rør godt.
Server sommerrullene med peanøttsaus og chilisaus som dipp.
«Sunne og gode sommerruller!»
[/two-thirds]