Du trenger:
- 500 g siktet hvetemel
- 100 g sukker
- 7 g tørrgjær
- 3 dl melk
- 1 egg
- 1/4 ts salt
- 75 g smør
Vaniljekrem:
- 30 g sukker
- 10 g maisenna
- 2 eggeplommer
- 175 g helmelk
- 4 dråper vanilje essens
Sjokoladeglasur :
- 100 g sjokolade
- 50 g fløte
- 1 Kvikk Lunsj (til pynt)
Slik gjør du:
Bland mel, sukker, gjær, romtemperert melk, egg og salt i en bakebolle. Elt i ca. 10 minutter. Ha i romtemperert smør som er skåret i små terninger. Elt ca. 10 minutter til. La deigen heve til dobbel størrelse under et klede. Det tar 1-2 timer.
Lag vaniljekremen. Ha sukker, maisenna og eggeplommer i en bolle. Pisk dette litt med en håndvisp. Varm opp melken til kokepunktet og hell i eggeblandingen i en tynn stråle, mens du pisker med en håndvisp.
Hell blandingen tilbake i gryta og varm opp under omrøring til vaniljekremen tykner. Ha så i vaniljeessens og avkjøl.
Når deigen er ferdig hevet deler du den opp i 12 emner. Trill ut glatte boller. Lag en fordypning i dem og fyll med vaniljekrem. Klem deigen sammen rundt kremen. Sett bollene på en stekeplate med bakepapir.
Etterhev i ca. 30 minutter. Stek bollen på 210 grader i 15-17 minutter.
Avkjøl bollene.
Lag glasuren. Ha fløte i en gryte og varm den opp til kokepunktet. Grovhakk sjokoladen og ha den i den varme fløten. Rør til den er smeltet. Dypp de avkjølte bollene i glasuren og pynt med hakka Kvikk Lunsj.
«Nydelige boller!»
