[one-third-first]
Du trenger:
- 1 kg høyrygg av okse
- 50 g smør
- 50 g hvetemel
- 7 dl vann
- 2 nellikspiker
- 2 laurbærblad
- 1 løk
- 1 ss grovkvernet pepper
- salt etter smak
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Skjær kjøttet i stykker på ca. 4×4 cm, og brun det godt i en panne. Legg kjøttet på en tallerken . Skjær løken i skiver og brun det i panna i ca. 5 minutter.
Lag sausen. Smelt smøret i en gryte og ha i melet. La det steke til det får en nøttebrunfarge. Rør hele tiden så ikke det brenner seg. Ha i litt og litt vann under omrøring og rør godt til en klumpfri saus.Ha i krydder, salt og pepper.
Tilsett kjøttet og løken, og la det småkoke under lokk i minst 2 timer. Ønsker du en tykkere saus så kan du blande 1 ss hvetemel i litt vann og røre inn i sausen. Server med kokte poteter, gulrøtter og ertestuing.
«Nydelig tradisjonsrett frå Vestlandet !»
[/two-thirds]