Vurdering

4.4
(64)

Søtlefse

Herlige søtlefser som kan serveres med smør og eventuelt litt sukker eller syltetøy til. De holder seg i én uke og er velegnet til frysing.
Du trenger:
  • 2 egg
  • 3 dl sukker
  • 3 dl lys sirup
  • 3 dl smeltet smør
  • 6 dl kulturmelk
  • 2 ts natron
  • 2 ts hjortetakksalt
  • 1,4–1,6 kg siktet hvetemel
Slik gjør du:

Smelt smøret i en kjele, sett til side og ha i sirup og sukker. Hell kulturmelken i en bolle, og rør inn natron, hjortetakksalt og egg. Bland den lunkne smørblandingen med kulturmelken.

Tilsett melet litt av gangen. Deigen skal bli lett å kjevle og ikke klebe, men likevel være så løs som mulig. Bruker du for mye mel, blir lefsene tørre og harde.

Kjevl lefsene 3–4 mm tynne og så store som frokosttallerkener. Du kan også trykke lefsene ut med et lokk i passende størrelse. Stekes på begge sider, på takke eller i tørr panne.

«Herlige søtlefser!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.4 / 5. Antall stemmer: 64

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter