Du trenger:
- 500 g kjøttdeig
- 1 ts salt
- 2 ss potetmel
- 2 fedd hvitløk
- 4 ss persille
- 50 g parmesan
- 1 egg
- 2 ss olje
- 2 fedd hvitløk
- 2 bokser knuste hermetiske tomater
- 2 ts sukker
- 1 ts salt
- 400 g tørket spagetti
Slik gjør du:
Ha kjøttdeigen i en bolle, kna inn saltet så deigen blir seig.
Finhakk persillen og ett fedd hvitløk. Riv parmesanosten. Ha potetmel, parmesan, persille, hvitløk og egg i deigen og kna alt godt sammen.
Ha olje i en stekepanne og varm opp til middels varme.
Ha litt kaldt vann på hendene og form deigen til små kjøttboller. Legg kjøttbollene i stekepannen og stek til de er gjennomstekte.
Lag tomatsausen. Varm olje i en kasserolle. Finhakk ett fedd hvitløk og stek den et par minutter på svak varme. Tilsett tomatene, saltet og sukkeret og kok i 5 minutter. Bruk en stavmikser og mos det helt fint.
Ha kjøttbollene i tomatsausen og kok et par minutter.
Kok pasta og ha over sausen med kjøttbollene. Server gjerne med hakket frisk persille, litt olivenolje og parmesan på toppen
«Klassisk pastarett fra Italia!»
