Du trenger:
- 300 g bacon
- 1/2 chili
- 200 g parmesan
- 6 eggeplommer
- 2 ts grov pepper
- 400 g tørket spagetti
- 1 dl av kokevannet
Slik gjør du:
Skjær baconet i små skiver og finhakk chilien. Stek det på middels varme til det er godt stekt.
Riv parmesan og ha 150 g i en bolle. Spar resten av osten til å ha på toppen før servering. Ha 6 eggeplommer i bollen sammen med parmesanen og rør godt.
Kok pastaen etter anvisning på pakken. Når den har kokt ferdig så heller du 1 dl av kokevannet i bollen sammen oste- og eggeblandingen. Rør godt.
La vannet renne godt av pastaen og ha den tilbake i kjelen. Bland inn bacon og oste- og eggeblandingen. Rør det sammen og la stå under lokk i ca. 1 minutt før servering.
Server med nykvernet pepper og parmesan på toppen.
«Herlig carbonara!»
