[one-third-first]
Du trenger:
- 16 scampi/store reker
- 20 blåskjell
- 200 g akkar eller annen blekksprut
- 20 vongole skjell
- 200 g løk
- 3 ss finhakket persille
- 10 ss olje
- 2,5 dl hvitvin
- 3 hvitløksfedd
- 2 ts pepper
- 1 boks knuste tomater
- 400 g spagetti
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Kok løken i en time og mos den til en pure. Mos tomatene med en stavmikser.
Finhakk hvitløken og ha den i olivenoljen. La dette stå minst 30 minutter.
Rens og kutt akkar i passende biter.
Ha oljen, løkpureen, tomatsausen, hvitvin og pepper i en stor gryte eller panne. Rør rundt og la det koke i cirka 5 minutter.
Ha i scampi, akkar, blåskjell, vongole og pepper. La det koke under lokk i cirka 5 minutter.
Kok pasta som beskrevet på pakke og bland dette sammen med tomat- og skalldyrsausen.
Ha over finhakket persille og server umiddelbart
«Sjømatfest for pastaelskere!«
[/two-thirds]