Du treng:
- 2,5 dl byggryn
- 300 g kyllingbryst
- 2 ss soyasaus
- 50 g sukkererter
- 1 gulrot
- 50 g purre
- 1 lauk
- 2 kvitlaukfedd
- 3 egg
- salt og pepar etter smak
- olje til steiking
Slik gjør du:
Legg byggryna i bløyt over natta. Skyl av vatnet i ein sil og kok dei i vatn i ca. 12 minutt til dei er mjuke. lat byggryna renne frå seg i ein sil.
Skjer kyllingen i bitar. Mariner han i soyasaus i minst 15 minutt. Imens kuttar du grønsakene i små bitar og finhakkar lauk og kvitlauk.
Ha olje i ei steikepanne og ha i egga. Rør litt rundt mens dei steiker til bitar. Ta eggbitane ut av steikepanna og legg dei på ein tallerken. Fres finhakka lauk og kvitlauk i same panna. Ha i kyllingen og steik til han er gjennomsteikt.
Ha gulrot, purre og sukkererter i panna og steik i ca. 3 minutt til. Ha så i byggryna. Til slutt har du i eggbitane og blandar alt godt saman. Smak til med salt og pepar
Server med søt chilisaus eller oppkutta chili.
«Steikte byggryn er super godt!»
