Vurdering

5
(1)

Stekt fjellørret med tykk pannekake

Stekt fjellørret med tykk pannekake er en gammel tradisjonsrett fra Setesdal. Den ble ofte laget om sommeren når bøndene var på seteren med buskapen.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 1 kg fjellørret
  • 4 dl kulturmelk
  • 3,8 dl mel
  • 2 ts natron
  • smør til steking
  • 3 dl fløte (til saus dersom du ønsker det)

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Skrap av skjellene på fisken. Klipp av finnene, og skjær av hodet. Legg fisken på en tallerken.

Hell kulturmelk i en bolle, og rør inn mel og natron. Visp til røren er fri for klumper, og sett den til svelling i ca. 20 minutter.

Stek pannekakene i en stekepanne på middels varme. Ha 1 spiseskje smør og et ca. 1 cm tykt lag med røre i panna, og stek hver pannekake i ca. 3 minutter på hver side.

Stek fisken sammen med godt med smør i en stekepanne på høy varme. Skinnet skal stekes sprøtt. Ønsker du en god og smaksrik saus til, heller du fløten i stekepanna den siste stunden av steketiden.

Server pannekakene med den stekte fisken oppå. Bruk saus eller stekesjy fra fisken over hvis du ønsker. Pannekakene har mange bruksområder og kan også serveres med smør og syltetøy eller sukker, eller med stekt flesk til.

«Stekt fjellørret er nydelig sommermat!«

Foto: Anders Martinsen

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 5 / 5. Antall stemmer: 1

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter